Blog

Tips and tricks

De sleutel tot meer succes in 2017

Dennis Buist
14 november 2016
Tips and tricks

Rennen, vliegen, druk druk druk. De dagen vliegen voorbij en voor we het weten zitten we alweer in 2017. Maar om 2017 echt tot een succes te laten worden is het belangrijk om even stil te staan bij 2016 en kort te reflecteren.

Door stil even stil te staan kun je bijsturen

Als je kijkt naar wat er het afgelopen jaar goed ging, leuk was en waar je van genoot, dan kun je dat in 2017 makkelijker herhalen. Als je kijkt naar wat je niet leuk wat er fout ging en waarom het fout ging. Dan loop je volgend jaar minder vaak tegen dezelfde dingen aan. Door even te reflecteren op 2016 kun je 2017 meer de richting op sturen die jij wilt.

Oefening

Om dit te doen staat hieronder een korte oefening. Onderaan dit bericht staat een cirkel verdeelt in 8 categorieën. Iedere categorie is een gebied van je leven. Het is de bedoeling dat je ieder gebied een cijfer geeft. Dus als je carrière afgelopen jaar als een trein ging, geef je het een 10. Als je carrière verschrikkelijk ging een 1. Zo ga je iedere categorie langs. Als je vervolgens alle categorieën een cijfer hebt gegeven stel je bij iedere categorie de volgende 2 vragen:

Vraag 1:

Waarom is deze categorie zo hoog/laag?

Vraag 2:

Wat kan ik doen om deze categorie volgend jaar zo te houden/te verbeteren?

Na het beantwoorden van deze vragen heb in een korte tijd een goed beeld gemaakt van 2016 zodat je 2017 de richting op kan sturen die jij wilt.

 

Wheel-of-Life-5